Orijinalini görmek için tıklayınız : hata
u_k_a_l_a
07.11.07, 11:57 AM
ben en büyük hatayı insanlara güvenerek yapmışım. Hiç ummadığım insanlardan bile darbe yedim.Aslında hayat bu bazı şeyleri görmen lasın ki ona göre yaşayabilesin.Hayatta yediğim her darbeden bir tecrübe edindim.Evet sevdiğim bu hayatımı bununla paylaşıcam tam buldum diyoken hiç olmadık anlarda hiç ummadığım bişeyle karşıma çıkıp hayatımı alt üst yetmeye yetiyor.Hatamı anlayorum yavaş yavaş demekki güvenmek için ilk önce tanımak gerekiyormuş karşındaki insanları.Hayat bi sınav.Becermekte becerememekte bizim elimizde.Umarım kimse hata yapmaz ;)
Rütbeli Paşa
07.11.07, 13:24 PM
demekki güvenmek için ilk önce tanımak gerekiyormuş karşındaki insanları
bunu kavraya bildiysen problemi çözüyorsun demektir;)
u_k_a_l_a
07.11.07, 13:38 PM
evet sarhoş yavaş yavaş ;)
Bir kapı vardı, anahtarını bulamadığım,
Bir perde vardı arkasını göremediğim
Derken biraz kelam Ben ve Sen üstüne
Sonra sanki ne Sen kaldın ne de Ben
Demekki hayat başlı başına bir tecrübe..
Her yaşanılan an bile yarın bize tecrübe olabiliyor.İnsanlar neyi,nerde,ne zaman,nasıl kullanabileceğini bilse belkide hiç bu konuşmalara gerek kalmaz.Ama ne yazıkki yaşanılmadan öğrenilmiyor bu hayat..
Hayatta çok korktuğum halde sürekli başıma gelen şeydir yanlış anlaşılmak.Acaba derim korktuğum içinmi sürekli yaşıyorum bunu?Hayır..Hayatı bilmediğim için.Ama artık yavaş yavaş kurtuluyorum bu korkumdanda.Çünkü her gün yeni tecrübeler ediniyorum.Hergün biraz daha tecrübe ediyorum hayatı.İnsanların beni yanlış anlamaması için nasıl konuşmam gerektiğini hergün biraz daha kavrayabiliyorum.
Benim korkum yanlış anlaşılmak..
Başkalarının başka korkuları var.İnsanlar korkularını nasıl yenebileceğini düşünse belkide daha az hata yaparlar.
ve son söz..
BU HAYAT TECRÜBEYLE SABİTTİR!
hangi tecrübeyle urfalı? bu hayatta sadece aile yapına ya da yaşam tarzına göre tecrübe edinirsin ve senin edindiğin tecrübeler ile diğer milyonlarca insanların ki çok farklıdır.Bence burada insanların artık dürüst olmadığı, allahtan korkmadıkları gibi kuldan da utanmadıkları konuşulmalı...
sözün özü;
tecrübe edineceğin ve öğreneceğin şeyler asla bitmeyeceğinden bu hayat ne tecrübe ile sabitlenir, ne de öğrenmekle...öteki tarafı sabitleyebilirsin ama... anladın sen:)
u_k_a_l_a
09.11.07, 08:24 AM
evet alim çok doğru konuşmuş.Bize sunulan iki hayat var.Bu hayatta ne yaparsan karşılığını sana diğer tarafta fazlasıyla vericekler.Alimin de dediği gibi diğer tarafı sabitleyebilirz. ;)
hangi tecrübeyle urfalı? bu hayatta sadece aile yapına ya da yaşam tarzına göre tecrübe edinirsin ve senin edindiğin tecrübeler ile diğer milyonlarca insanların ki çok farklıdır.Bence burada insanların artık dürüst olmadığı, allahtan korkmadıkları gibi kuldan da utanmadıkları konuşulmalı...
sözün özü;
tecrübe edineceğin ve öğreneceğin şeyler asla bitmeyeceğinden bu hayat ne tecrübe ile sabitlenir, ne de öğrenmekle...öteki tarafı sabitleyebilirsin ama... anladın sen:)
İşte tamda bundan bahsedecektim kardeşim.Senin yazının bi kısmı benim yazımı tamamlıyor.Benim eksik yorumum yüzünden gene yanlış anlaşıldım :D
Kardeşim dediğin doğru aile yapısı ve yaşam tarzına göre tecrübe edersin hayatı.Ama benım yaşam tarzım daha yeni yeni oturmaya başladı.Allaha şükür geç olsada doğru yolu gördüm.Allah göremeyenlerede nasip etsin.
Ama doğru yolu görene kadar yaşadığım herşey bana tecrübe oldu.
Bir diğer bahsettiğin milyonlarca insan ayrı ayrı tecrübeler edinir.Bu da çok doğru.Ama benim konumum itibarıyla normal insanlara göre çok daha fazla hayatı tecrübe etme imkanım oldu.Esnaflık yapıyorum ama sıradan esnaflık değil benimkisi.Müşterimizle 5-10 dakika veya 30-60 dakikalık bir muhataplık süremiz yok.Ve bu yüzden bizim esnaflığımızın farklı olduğunu düşünüyorum.
Detayına girmeden şöyle söylim, bir otelin resepsiyonuna bakıyorum şuan.
Ve hergün türlü türlü,çeşit çeşit, renk renk insanlarla karşılaşıyoruz.
Tecrübeyle sabitlenmiş hayat cümlesini yazarken aslında belirtmek istediğim seninde dediğin gibi bu tarafın çok önemli olmayıp önemli olanın nasıl olsa tecrübe edilmiş bir hayatın bile vakti zamanı gelince biteceği idi. ;) Ama yorumum eksik olmuş bunun için özür dilerim.
Selam ve dua ile..
eyvallah kardeşim allah razı olsun
[K.m]MaJoR
10.11.07, 11:47 AM
Mikroplara ışık tutsanda göremezsin ki
hatalarıda yapmadan telafisini bulamazsın ki ;)
u_k_a_l_a
12.11.07, 09:23 AM
çok doğru majorrr :x:
ErcanReys
12.11.07, 23:59 PM
güven;işte önemli olanda budur.güven olmazsa hiçbirşey olmaz.(askeriyesi,işyeri,arkadaşlığı,kardeşliği v.b.) peygamberimize el-emin diyolarmış niye? çöle çıknalar hanımlarını ona emanet ediyolarmış,allah resulu kaşını kaldırıp bakmıyormuş,paralarını emanet ediyolarmış, hesab yapmıyomuş, iş yerlerini bırakıyolarmış, kendi malı gibi sahip çıkıyormuş v.b. bunu ona güvendikleri için yapıyolarmış.UKALA insanlara güvenme,hep ön yargılı ol(tabi belli bir derecede) hayat zor.Babam bunu hep derdi he he derdim geçerdim.Ama hayat gerçekten çok zor....
u_k_a_l_a
13.11.07, 07:57 AM
doğru ercanreis anladım bende bunu geç de olsa :x: teşekkürler
hata insanların çoğu kez yaptığı şeydir güven bir insana duyulan belkide sevgiden üstün birşeydir ama kimi insanlar bunu anlamaz ben hep insanlara güvenir gibi dururum ama onlara güvenemem çoğu zaman çünkü en sevdiğinden bile darbe yersen bu hayata gerçek hayata geçtin demektir ozaman yeni hayata hoşgeldin u_k_a_l_a
u_k_a_l_a
13.11.07, 14:33 PM
hoşbulduk cadı ;)
geç kaldın biraz ama yetişirsin bize:D
u_k_a_l_a
14.11.07, 07:58 AM
yooo ben bölede ilerlerim ;) yetişmeye gerek yok
cafein34
22.11.07, 00:19 AM
bence insanları tanımak yeterli değil insan çiğ süt emmiştir
~My_FoS_AnGeL~
24.11.07, 05:49 AM
bi insanla ne kadar yaqın olursan ol ne kadar samimi olursan ol insan oğlu bu bi günü bi gününü tutmaz...... :seeya:
u_k_a_l_a
26.11.07, 08:02 AM
doğru my_fos
Dj @rt@n
12.03.08, 12:40 PM
hepiniz de doğru ve bir o kadar da güzel şeyler söylüyorsunuz.. hepinizden Allah razı olsun.
€ğer insan yaptığı hatalardan ibret almışsa ona artık hata denmez bence çünkü hata zarar verir oysaki ibret aldığımız bişeyin bize zararın katlarca fazlası kadar yarar getirir...
umarım hiç kimse hatalarından ibret alamama hatasına düşmez... selametle kalın . ællah'ın rahmeti üzerinize olsun.
Maceracı
18.04.08, 12:50 PM
ben en büyük hatayı insanlara güvenerek yapmışım. Hiç ummadığım insanlardan bile darbe yedim.Aslında hayat bu bazı şeyleri görmen lasın ki ona göre yaşayabilesin.Hayatta yediğim her darbeden bir tecrübe edindim.Evet sevdiğim bu hayatımı bununla paylaşıcam tam buldum diyoken hiç olmadık anlarda hiç ummadığım bişeyle karşıma çıkıp hayatımı alt üst yetmeye yetiyor.Hatamı anlayorum yavaş yavaş demekki güvenmek için ilk önce tanımak gerekiyormuş karşındaki insanları.Hayat bi sınav.Becermekte becerememekte bizim elimizde.Umarım kimse hata yapmaz ;)
birini sevmekle güvenmekle hata yapmayız.
teslim olmakla hata yapıyoruz.
teslim olmamalıyız.
evet çok doğru söyledin kardeşim
aynı anlattıklarını bende yaşadım
Allah sabır versin
...NMT...
18.04.08, 20:26 PM
ooff nelerden bahsettiğinizi anlamıyorum:D
belkide yaşamadığım içindir.yani sevdiğinden ayrılmak yada güvendiğin birinin güvenini boşa çıkarması nedir bilirim
ama ne biliyim.bende çok üzüldümde sonra geçiyo
o kadarda imkansız olmamalı unutmak
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.