PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÜÇÜKYALI ÇOCUK ESIRGEME KURUMU ACiL İHTİYAÇ LİSTESİ

Alim
08.02.08, 19:16 PM
Arkadaşlar bana gelen bu maili bende mail olarak yollamak yerine daha fazla insanın ulaşabileceğini düşündüğüm PaylaşımSitesi'ne ekledim zaten adımızda Paylaşmak var.Bu Kardeşlerimiz yardımlarınızı bekliyorlar...ADMİN

Aşağıda detaylarını göreceğiniz üzere Küçükyalı Çocuk yurdunun acil ihtiyaçları bulunmakta.. yardım edebileceğini düşündüğünüz herkese iletin.
Yardım etmek, birazcık dahi olsa insan sıcağı verebilmek çok önemli bu miniklere.

Bu çocukların bir çoğu terkedilmiş, kalanı da ailesi olan ama fakir çocuklar.

Ailelerfakir oldukları için getirip buraya bırakmışlar çocuklarını.

Birazcık da ırak savaşından kaçarken dağılan ailelerin çocukları var.

Yuvanın müdürü ve çalışan yetkilileriyle konuştuk.

Bu çocukların bir çok ihtiyaçları varmış.

Eskiden bu kadar muhtaç değillermiş.

Ancak son zamanlarda tamamen yardımlarda azalmış, devlet desteği de....

Çocukların ihtiyacı olan eşyaları aşağıda yazdım.
Belki yardımcı olmak istersiniz diye...

Ayakkabı: 30 ile 42 numara arası en az 180 ayakkabı.

Şampuan:Bir çoğunun saçları sıfır düzeyinde traşlı.Çünkü çocukları yıkayacak şampuan ve sabunları yok.
Yiyecek: Çocukların okullara giderken beslenmelerine koyabilecekleri kuru yiyecekleri yok. Kek, bisküi, kraker gibi türlü yiyece k olabilir.

Çamaşır: Konuştuğumuz görevliler biraz üzülerek, biraz da utanarak söylediler ki, çocukların iç çamaşırı problemi inanılmaz boyutlardaymış.
Kırtasiye: Kalem, defter, boya, silgi hepsi eksik. Okul çocuğunun neye ihtiyacı varsa, hepsi eksik.

Burada 180 çocuk var. Bu çocuklar 7 ile 12 yaş arası. 100 tane erkek, 80tane kız çocuk var.

Müdür bey ölçü verirken, asla adede göre hareketetmiyor.

Çünki fazlasının olmasının zararı olmayacağını, bu fazlalıkları depolarına kaldırdıklarını, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olduğunda çocuklara verdiklerini anlattı.

Müdür Şerafettin Bey ve Yardımcısı Hülya Hanım'ın ısrarla söyledikleri bir konu da, yardımların asla para olarak yapılmaması.

Asla para istemiyorlar ve asla tanıdıkları bir ayakkabıcı vermiyorlar.

Şaibe olur diye korkuyorlar.

YARDIM ETMEK İSTERSENİZ SİZLERE AŞAĞIDA ADRESLERİNİ VE MÜDÜRÜNÜN İSMİNİ VERİYORUM.

MÜDÜR : ŞERAFETTİN BEY

MD. YRD. : HÜLYA HANIM

ADRES : ÇOCUK ESİRGEME KURUMU KÜÇÜKYALI KİMSESİZLER YURDU
TEL : 0216 - 417 82 13

...NMT...
08.02.08, 22:15 PM
ben yardım edeceğini düşündüğüm kişilere bildiririm ve bu desteğin devam etmesi için elimden geleni yaparım

sonuçta bu çocukların yerinde bizde olabilirdik

teşekkürler bilgi için