PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evliliğin,gerekli,olduğuna,inaniyormusunuz?

İsimSiz
14.03.08, 01:08 AM
Bence evlilik bir formalite.Kağıt üzerinde kurulan bir bereberlik.Evlilik ile ilgili problemler çok.
Evlenmeyi düşünen bir kişi,diğeriyle hayatını birleştirmek istiyor.Beraber yaşamak,bir takım şeyleri birlikte paylaşmak çocukları olup, onlara iyi bir eğitim vererek topluma kazandırmak.Amaç güzel ama gerçekler öyle değil.

Aileler yüzünden sorunlar başlıyor,senin ailen benim ailem kavgaları, özgürlük bitiyor,sorumluluklar artıyor,güvensizlik ve sıkıntılar birbirini kovalıyor

Gözlemlerime göre sadece kendini yetiştiren,geliştiren insanlarda kişisel özgürlükler evlilik içerisinde de var oluyor, sınırlar iyi belirleniyor ama bir kişi ile ömür boyu bir bereberliğin sürebileceğine inanmıyorum.Sevginin evlilikte daha çok zedelendiği kanaatindeyim.

EmRuLLahPaşa
14.03.08, 09:59 AM
olsada olur olmasada olur

...NMT...
14.03.08, 20:04 PM
ya evlilik insanı sıkar
yani ben düşünüyorumda rahat hareket edemezsin sürekli birine bağlı olarak yaşamak zorundasın
ama bi yandan da ailen var
en önemlisi de din var
yani beraber yaşamak çok günah ve bizim bunları düşünmemiz gerekiyo
ayrıca yalnızlık allaha mahsustur

mihri_2_6
16.03.08, 01:10 AM
''Geçinmeye gönlü olmak ''diye bir laf vardır çokta inanırım.Her şeyden önce niyet önemli
olandır yani bence.
Aklı başında insanlar ufak tefek şeyleri sorun yapmadan,
hayatı birbirine zehir etmeden de yaşayabilirler.Bunun içinde zaman gereklidir
biraz anlayış ve fedakarlık gerekmektedir kanaatimce.sabırlı olmak lazım
gerisi gelir.Ayrıca evlilik kötü bişey olsaydı bunca insan evlenmek için kuyruk
oluşturmazdı.Almış olduğumuz aile terbiyesi beraber yaşamayı ve çok flört deneyimini desteklemez.en güzelinin doğru insanı bulduktan sonra evlenip bir yastıkta kocamayı aşılar bize.ee doğru olanda budur bence....

...NMT...
16.03.08, 01:14 AM
mihri ablama katılıyorum:D

İsimSiz
16.03.08, 14:01 PM
ya evlilik insanı sıkar
yani ben düşünüyorumda rahat hareket edemezsin sürekli birine bağlı olarak yaşamak zorundasın
ama bi yandan da ailen var
en önemlisi de din var
yani beraber yaşamak çok günah ve bizim bunları düşünmemiz gerekiyo
ayrıca yalnızlık allaha mahsustur

Bekar yaşamakla din elden gitmiyo dimi :9

İsimSiz
16.03.08, 14:06 PM
''Geçinmeye gönlü olmak ''diye bir laf vardır çokta inanırım.Her şeyden önce niyet önemli
olandır yani bence.
Aklı başında insanlar ufak tefek şeyleri sorun yapmadan,
hayatı birbirine zehir etmeden de yaşayabilirler.Bunun içinde zaman gereklidir
biraz anlayış ve fedakarlık gerekmektedir kanaatimce.sabırlı olmak lazım
gerisi gelir.Ayrıca evlilik kötü bişey olsaydı bunca insan evlenmek için kuyruk
oluşturmazdı.Almış olduğumuz aile terbiyesi beraber yaşamayı ve çok flört deneyimini desteklemez.en güzelinin doğru insanı bulduktan sonra evlenip bir yastıkta kocamayı aşılar bize.ee doğru olanda budur bence....

Söylediklerinize katılıyorum ancak..Evlendikten sonra özgürlüğünüz elden gidiyor..
önceki kadar rahat olamıyorsunuz..
özgürlük dediğim flört için değil, her konuda özgür değilsiniz.. evliyken köle konumuna düşüyorsunuz..tabi bu benim fikrim.. ben emir almaya pek alışık olmadığım için.. biraz zorlanıyorum ondanda kaynaklanıyor olabilir:)

...NMT...
16.03.08, 14:09 PM
ya tabiki bekar olmakla din leden gitmiyo
ben öle demek istemedimki:(

İsimSiz
16.03.08, 14:13 PM
:calisiyorum: ::)

mihri_2_6
17.03.08, 01:49 AM
Adını,yaşını,ve medeni durumunu bilmediğim FSN nickli güzel kardeşim.
Bunları bilahire bana bi zahmet bildiriverirsen daha sağlıklı yorum yapmama
katkıda bulunmuş olursun.
Ancaaak,durumun,yaşın,konumun,adın,sanın vs ne olursa olsun farkındaysan yorumun
evli insanlara hakaret içermektedir.Sen kaç kere evlendin acaba da evlilikte özgürlüğün
kısıtlandığını iddia ediyorsun dahası yetinmiyor köle olduklarını söylüyorsun.
Evli insanların sürekli emir alarak yaşayan itaatkar insanlar olduklarını falan mı zannediyosun.
Yada sana,örnek model olan evlilikler hep bu tarzda hastalıklı evliliklermiydi.....
Kimse emir almaya alışkın değildir.Her evlilik senin zannettiğin gibi emirlerden kısıtlı sosyal yaşamdan
tatsız tuzsuz yaşantıdan ibaret değildir.Hatta çokta eğlenceli olabilir zaman zaman.
Bundan sonra yorumlarında daha dikkatli ve saygılı olmanı rica edicem zira yorumunu okuyunca
migrenim tuttu,sinirlerim zıpladı..
Hafifletice sebeplerin vardır diye umuyorum....Selametle.

İsimSiz
17.03.08, 08:18 AM
Adımı yaşımı forum sayfasında yazmayı gerek duymuyorum ancak çok gerek duyarsanız size özelden mail atabilirim. Medeni durumumu sormuşsunuz... Evliyim..

ayrıca Saygılı olmamı rica etmişsiniz.. Burada Saygısızlık içeren herhangi bir cümle kulandığımı sanmıyorum..
varsa nerede kulanmışım?
kastın :evli insanların köle konumuna düşüyor dememdense.. o benim acizane firkrimdi.. yalanda değil.. hergün tv de izliyoruz sağda solda görüyoruz evli insanların nekadar sorun yaşadıklarını.. istisnalar kaideyi bozmaz ama o dediğiniz çok az dediğim gibi sadece birer istisna..

Benimde sizden bir ricam lütfen okuduğunuz yazıları yakından okuyun biraz düşünün öyle cevap verin.. bu konuya bir itirazınız varsa alın elinize TV kumandasını oturun karşısına ve bakın kadın programlarına.. evlilikte nekadar saygının olduğunu nekadar özgür olduklarını..

neyse... En az sizde benim kadar biliyorsunuz :)
Tansyonunuzu yükseltiğim içinde çok üzgünüm Geçmiş olsun bu kadar sinirleneceğinizi bilmiyordum:)

mihri_2_6
17.03.08, 16:27 PM
Yaşınızı merak etmemin sebebi evlilik hakkıknda ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu öğrenmek içindi.
Ayrıca evliymişsinizde hafifletici sebebiniz yok yani:)
Yaşınız küçük olsaydı ve evli olmasaydınız dediklerinizi haklı bulabilirdim.
Buradaki saygısızlıktan kastım,evli insanları daha çok kadınları köle durumuna düşürmüş olmanızdır.
Bunu kabul etmemi bekleyemezsiniz sanırım.
Ben evliliği 38 yıldır birbirlerine yüksek sesle dahi konuşmayan,birbirlerine hep gülümseyerek cevap veren anne ve babamdan örnek almışım.Kaldı ki bu konuya hala itirazım olsada sadece düzmeceden ibaret olduğuna inandığım tv kadın programlarıyla aydınlanabileceğimi de
sanmıyorum.
Ayrıca yorum yapacağım konuları mutlaka sonuna kadar ve dikkatli okurum hatta gerekirse bikaç kez okurum ki yanlış anlamış olmayayım daha sonra varsa bir yorumum yazarım.
Birde son husus bu konuda ki hassasiyetim,bu forumdaki kardeşlerimiz yaş itibari ile
bizden küçük olabilirler ki öyleler kaç kişinin okuyacağını bilemeyiz kötü örnek olup
korkutmak istemememdir....
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin....

İsimSiz
18.03.08, 14:26 PM
Evliliği mükemmel olan bir çiftin çocuğuyum. ayrıca evliliğimdende herhangi bir sorun yok.
ben sorunlardan iyi veya kötü geçimden söz etmiyorum..
benim kastım evlendikten sonra bekarlık özgürlüğün yok olması..

bundanda erke, kadın farketmez, her iki cins içinde geçerli...

Bekarken istediğiniz şeyi yapabiliyorsunuz birine bağlı değilsiniz evlendikten sonra eşinizin izni, rızası dışında bişey yapamıyorsunuz... yapacak olsanız tartışmalar çıkar, boşanmalara kadar gider..
yok emrine boyun eğip onun istekleri doğrultusunda hareket ederseniz- ozamanda köleden bir farkınız kalmaz.. çok özür dilerim yine aynı cümleyi kullandım ama gerçek bu yalan diil.:)

mihri_2_6
18.03.08, 18:20 PM
İlk önce sorunsuz bir evlilik yaşamanıza sevindiğimi belirteyim.
Ayrıca özre gerek yok sonuçta bunlar sizin fikirleriniz dolayısıyla sizi yargılamıyorum anlamaya çalışıyorum.
Bu defa da şu sonucu çıkarmış bulunmaktayım.
İsteyerek veya istemeyerek böyle bir hayata sürüklenen insanlar beraber
yaşadığı insanların karakterleri nedeni ile bu hayatı yaşarlar bence.
Yani bekar olupta tutucu bir aileye sahipseniz yine özgürlüğünüz kısıtlanacaktır
ancak evlenirsiniz eşiniz rahat biridir ve sizinde daha rahat bir yaşamınız olabilir.
Kendini yetiştirmiş insanlar ((iki üniversite bitirmiş değil,kompleksiz,kendine ve eşine güvenen))kişisel özgürlüklerini yaşarlar ve hayatı birbirlerine zehir etmezler.
İş evlilikte değil insan karakterinde bitiyor diyorum...............

EmRuLLahPaşa
19.03.08, 09:07 AM
Bekarlik Sultanliktir

Ama Benim Için Geçerli Değil Artik

İsimSiz
19.03.08, 09:55 AM
Bekarlık Sultanlık,Evlilik Rezziliktir diyorum.. :)

aileler nekadar tutucu olursa olsun ne giyindiğine karışmazlar.
öğle yemeğinde iş arkadaşlarınla yemek yemene karışmazlar.
kıyafetlerinize karışmazlar..
şöförünüzü kıskanmazlar..
iş yemeklerinde sizinle birlikte çıkmazlar.

yatağın büyük bölümünü kapmazlar.. :)

Odanızı ortak kullanmazlar.. çocuk yapmaya zorlamazlar aileler .
evliyken mecbur ediyorlar:) hım şimdilik bukadar daha sonra aklıma gelirse eklerim..

Bunlar kötü tarafları ii taraflarıda var tabi ama.. şanslı olan binden bir.

İsimSiz
19.03.08, 09:56 AM
Bekarlik Sultanliktir

Ama Benim Için Geçerli Değil Artik

Emirde benimle aynı fikirde dimi ? :),
Sultanlık tahtından indirildin evlenince :) hadi itiraf et:)

EmRuLLahPaşa
19.03.08, 11:32 AM
kimseye söyleme olurmu

İsimSiz
19.03.08, 14:00 PM
merak etme benden sır çıkmaz :D

İsimSiz
21.03.08, 09:04 AM
KOVA 21 Ocak-18 Şubat Tüm arızalar benim burcumdaymış :) Evlilikle alakası olmadığını anladım :(:(:(

Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, içgörülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.

Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhlu Uranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.

Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Toplumun geleceği ile ilgilidir; dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve kendisinden daha kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak ister. Balık burcu, insanlara birebir yardım etmek isterken, Kova genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister.

Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.

Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır.

Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler.

Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.

EmRuLLahPaşa
21.03.08, 09:10 AM
Çok TŞk Ederİm

mihri_2_6
21.03.08, 19:11 PM
Tecrübeli insanlar bazen konuşurlar bazende tecrübelerine dayanarak susarlar...........ve çok şey anlatırlar anlayana.....

nedoş
21.03.08, 21:46 PM
Ya arkadaşlar bu konuyu çok büyüttünüz....ama benimde ekleyeceklerim var bazı evlilikler vardır ....vezir bazıları rezil ....yani her evlilik bir değildir ....evlilik fedakarlık ister evlilik karşılıklı anlayış ister sana yapılmasını istemediğin davranışı eşine sende yapmayacaksın.... ama şimdiki nesil gençler sorumluluk sahibi olamıyolar ...tuturmuşlar özgürlük özgürlük diye....niye kocanlada özgürsün....köle lafı ağır bi tabir bence ...evlilik için lütfen uygun cümleler kulan arkadaşım....evlilik kutsal bir müesesedir bana göre....sana katılıyorumMİHRİCİM.....haklısın ben senin dediklerini haklı buluyorum....

nedoş
21.03.08, 21:49 PM
ya gençler bu tartışma sizi korkutmasın....her evlilik bir değildir ...parmaklarımız bile bir boyda değildir....ben evliyim ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUNçok mutluyum ama karşılıklı anlayış formülüyle....

...NMT...
22.03.08, 12:40 PM
ya tabiki her evlilik aynı deildir
benim çevremdede çok örnekleri var
mesela benim annem ve babam 15-16 senedir evliler bi kere kavga ettiklerini,birbirlerine kötü söz söylediklerini görmedim

bide bizim yakın bi aile dostumuz var kocasıyla hiç anlaşamaz zaten annemlerde onun kocasını hiç sevmez
sürekli kavga edip hep boşanma aşamasına geliyolar sonra çocukları yüzünden vazgeçiyolar
bi kavgalarıda benim gözümün önünde olmuştu
bi kaç hafta kendime gelememiştim valla
ben bile böleysem o çocukları düşünün

hayat arkadaşını iyi seçtikten sonra gerisi gelir zaten
önemli olan karşılıklı sevmek ve önem vermek bence
ama saygı herşeyden önemli tabi.saygı olmassa sevgide olmas

İsimSiz
23.03.08, 01:50 AM
Özgürlük konusunda hala Sabit Fikrime Devam ediyorum.. :)

Kim ne derse desin.. Evlilikte özgürlük yok!!!

URFALI
24.03.08, 00:52 AM
Özgürlük konusunda hala Sabit Fikrime Devam ediyorum.. :)

Kim ne derse desin.. Evlilikte özgürlük yok!!!

Pardon, biraz balıklama dalacam konuya özür dilerim ama;

özgürlükten kastın ne ?
henüz anlayabilmiş değilim.

İsimSiz
24.03.08, 01:10 AM
Her anlamda özgürlük.. Birine bağlı yaşamak dışında!

URFALI
24.03.08, 01:52 AM
Her anlamda özgürlük.. Birine bağlı yaşamak dışında!

e anacım niye evlendin o zaman?
Evlilik sadece aynı evde yaşayıp çocuk doğurmakmı sandın ?
Burada evliliğin ne olduğunu açıklayacak kadar tecrübeli değilim
çünkü bekarım :)
Ama şundan eminimki evlilik toplum hayatını dengeleyen en önemli unsurlardan biridir.
Düşünsene bi kimsenin evlenmediğini?Herkesin kendi kafasına özgür takıldığını?
Ben hayalini bile kurmak istemiyorm böyle bir dünyanın.

İsimSiz
24.03.08, 13:05 PM
Nerden bile bilirdimki böyle olacağını :) hem erkeklerin gerçek yüzleri ilk günlerde beli olmöuyorki bin bir türlü şeylerle kandırıyorlar seni herşey mükemmel görünüyor senin için evlendikten sonra değişiyor herşey..

Erkekler ilk başlarda seni olduğun gibi beğeniyorumder..bin bir vaatlerde bulunut tabi kızı elde edene kadar.. daha sonra herşey değişir..
Bilseydim böyle olacağını evlenmezdim:) kendimi kafese kapanmış bir kuş gibi hissediyorum.. :(:(:(

İsimSiz
24.03.08, 13:45 PM
EVLİĞİN İLK HAFTASINDA:

Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!!

Gelin: Senden ayrılmamı ister misin?

Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!

Gelin: Sen.. Bana aşık mısın?

Damat: Taaaabiki.

Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün?

Damat: Tabi ki hayır.

Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?

Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.

Gelin: Peki bana bir gün vuracak mısın?

Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.

Gelin: Sana güvenebilir miyim?

Damat: Evet.

Gelin: AŞKIM.

EVLİLİĞİN YEDİNCİ SENESİNDE:

[ lütfen YUKARIDAKİ konuşmayı aşağıdan yukarıya doğru okuyunuz bu kez !!!!