Orijinalini görmek için tıklayınız : pnomatik malzemeler
alibey587
07.04.08, 16:39 PM
yaw arkadaşlar ben bir türlü pnomatik devreler şekiller ve açıklamasıyla ilgili tam bir çıktı bylamadım banayardım edermisiniz... lütfen yardım okul ödevim
Dj @rt@n
12.04.08, 19:03 PM
sana bi adres buldum fakat sağ tık yasak olduğu için sana sadece adresini verecem hadi kolay gelsin. umarım iyi not alırsın.burada: [Linkleri görmek için üye olmalısınız...] (tıkla ve gir)
[+rep]
Dj @rt@n
12.04.08, 19:09 PM
eğer kısa bişey arıyorsan da bu yazıyı yaz ;)
Hidropnömatik sistemler temel olarak bir çevirici (Hidropnömatik ünite ),iş elemanı ve bir pnömatik yön denetim valfinden oluşmaktadır.Ancak sistemde kullanım amaçlarına göre konumlama, hız ayar, debi kontrol ve çift hız valfleri kullanmak mümkündür. Bu tür valflerin değişik kombinasyonları ile iş elemanını değişik konumlarda ve değişik hızlarda hareket ettirme olanakları vardır.Bu tür bir uygulama ile pnömatik bir sistem ile elde edilemeyen hassas ve düşük hız ayarı ile sabit güç iletimi elde edilebilmektedir. Şekil 1′de hidropnömatik sistemin temel uygulama sistematiği görülmektedir.Hidropnömatik çeviricinin üst kısmına 5/2 veya 5/3 pnömatik yön denetim valfinin A ve B portları bağlanır.Çeviricilerin içindeki yağ üstten hava basıncı uygulandığın da harekete geçer ve sisteme hava basıncına eşdeğer yağ basıncı gönderir.Çevirici ile iş elemanı arasında kullanılan kontrol valfleri, hız ayarı ve konumlama için yardımcı eleman görevi yapmaktadırlar
[+rep]
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.