PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işte halkın bildiği!!!!!

hıaxi
09.07.08, 11:26 AM
Şu şöhret için anasını bile satılığa çıkarmaktan çekinmeyen ve iki kelimeyi yan yana getiremeyen o pavyon türkücüsü kılıklı takımın ağzından düşürmediği bir laf vardır ya “Halk her şeyin en iyisini bilir. Onlar neyi alkışlayacaklarını çok iyi bilir” diye…

Hayatımda bundan daha büyük bir palavra duymadım
Bizde eğer şöhret olmayı başardıysan en kolay şeydir alkış almak.
Eğitimli bir bireyin kişisel beğenisini en güzel ifade ediş biçimi olan alkış bizde çoktan satılığa çıkarılmıştır
Alkış, bu topraklarda takdirin değil ucuz bir yalakalığın ifadesidir
Onun için alkışlayandan da alkışlanandan da haz etmem
Hayatında bir daha göremeyeceği bir magazin motoru ile ekranda iki kelime konuşabilmek uğruna elleri koparcasına alkışlayanların yaşadığı bir ülke burası
Adam, canlı yayında çocuklarının annesine fahişe diyor stüdyodaki embesiller alkış tufanı koparıyor . Hatta mikrofonu kapan meczup bir ev hanımı “Helal olsun erkek dediğin böyle olacak. Sözünü kimseden esirgemiyor. Delikanlı adammışsın!” diyor
Şimdi anlıyor musunuz delikanlılığın nesli neden pandalardan daha hızlı tükeniyor?
“Alkışlanan kepazelikler” diye bin tane örnek sayarım size
Açın bakın televizyonu
Ya da durun ben anlatayım size
Televizyonda bir şarkı yarışması…
Jüride Neco’nun ittire kaktıra gazeteci olmuş kızı, Sezen Aksu’nun yancısı bir tuhaf adam, parasızlık canına tak etmiş Özdemir Erdoğan ve “Yeter artık ben de şöhret isterem” diyen Zeynep Talu…
Yarışmacı çiftlerden ilki yüce jürinin huzuruna çıkıyor:
Güzel sesli şarkıcı bir kız ve adının altında komedyen yazan 300 kiloluk bir canlı (ismi Okan’mış)
“Bu adam komedyense Müjdat Gezen ne oluyor? Bu yağ tulumunun mesleği insanları güldürmekse Cem Yılmaz ne iş yapıyor?” diye merak ediyor insan
Nerede komedyenlik yapıyor, ne anlatıyor hiç bilmiyorum
Ama iki dakikada sinirlerimi altüst etti
Neyse, bu ikili bestesi ve güftesi Türk müziğinin yeni paşası Fatih Ürek’e ait “Haydi Lili Lili Lili Yar” isimli hüzzam eseri seslendirirken bizim yarım dünya komedyen sözde dans ederek göz zevkimizin içine ediyor. Her fırsatta ceketini sıyırarak kocaman poposunu kameraya dönerek oryantal dansın gururuyla oynayarak kıvırıyor da kıvırıyor… Zahid Akman olsam bu adama gençleri obeziteye ve kötü dans etmeye özendirmekten süresiz yayın yasağı getiririm
Sonra o da bitmiyor kozmopolit jüriye dönerek “Kusura bakmayın bugün muayyen günümdeyim” diye hayatımda duyduğum en aşağılık espriyi yapıyor
Peki, o stüdyoya doldurulmuş izleyici ne yapsa beğenirsiniz?
Yüce halkımız bu dangalaklığa gülmekten yarılmakla kalmayıp üstüne bir de büyük bir alkış patlatıyor
İddia ediyorum reytinglere bakın en çok izlenen programlar arasında bu adam ilk 10’a girmiştir
Ortada bir gerçek var ki o da çoğunluğun beğendiği, takdir ettiği hatta alkışladığı budur
Aklı olan “En iyisini halk bilir. Halk güzeli çirkini ayrıt eder” edebiyatından vazgeçsin
Biz büyük bir çoğunluğu zevksiz ve giderek bu sevksizliği yeni bir eğlence tarzına dönüşen bir millet oluyoruz
İyisi mi lügatinizden “Allah müstahakkını versin” lafını çıkarın
Çünkü gördüğünüz gibi veriyor!(köprüden önce son çıkış isimli köşesinde yazan candaş tolga ışık ağzına sağlık diorum)