PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RAP fan clup

Türkçe_Rap
12.05.07, 13:47 PM
:new_russian: Rap, bir müzik türüdür. Kökenleri 1970'lerin getto Amerika'sına dayanmaktadır. Amerika'nın varoş bazı eyaletlerindeki çetelerin birbirlerini islah amaçla buldukları hip-hop kültürünün müzik koludur.

Rap, müziğin temposuna uyarlanarak söylenen kafiyeli sözlerdir. Hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementden biridir. Ve diger elementler DJ'lik, breakdance ve graffiti, hiphop'ı yeterince yaygın hale getiremediği için rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir. Rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. Müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc' lik olarak adlandırıldı. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hiphopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock)'tu, ki bu şarkı hiphop'ın bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçti.

Rap, 'Rhtymic American Poetry' olarak açılabilir ve çoğunlukla muhalefeti susturmak anlamında kullanılmaktadır.Rap tempoları ve müzik uyumu çok önemlidir. Rap'i icra eden kişiye MC (Master of Ceremonies "Seremonilerin Efendisi" ya da Microphone Controller "Mikrofon'u Kontrol Eden" ) adı verilmektedir. Dünyada ilk rap yapmış kişi King Tim III (Personality Jock)'dır

Rap'in Türkçedeki tam karşılığını 'Sert dille eleştirmek.' olarak kabul edebiliriz. Zaten Rap'in altında bulunduğu çatı Hiphop da böyle sebeplerden doğmuştur. RAP'in "[R]hytm [a]nd [P]oem (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir)" sözcüklerinin kısaltması olduğu bilinir ya da R(Real)(Gercek) A(american)(Amerikan) P(Porter)(Portresi)dir...Rap bir isyandır...

Türkiye'de Rap ve Türkçe Rap
Türk kökenli ilk rap yapan isimler genel itibariyle Türkiye dışında yaşayan isimlerdir. Başta Avrupa'da en çok Türk'ü barındıran Almanya gelir. Almanya'dan : Karakan, Cinai Şebeke, Erci-E Dj Dark Prince ve bunların yanında mazileri daha eskilere dayanan Sirhot, Sagopa Kajmer, Barikat, Jöntürk, Ceza, Maho-B, Rapor 2, Ondaon, Sultana, Umut Ertek, Buldozer gibi rap gruplarıdır. Türkçe sözlü rap başlamadan önce bu isimlerden rap müzikle uğraşanlar İngilizce, Almanca gibi diğer dillerde rap müzik yapıyorlardı.

1995 yılında Almanya'dan Karakan, Cinai Şebeke ve Erci-E tarafından oluşturulan Cartel Türkçe sözlü rap müzik yaparak bir ilki gerçekleştirdi. İlk günlerde dinleyenleri inanılmaz bir hayret sarıyordu. Cartel'e olan bu ilgi albüm satışlarına ve konsere gelen kişi sayılarına da yansıdı. Ahmet San'ın menajerliğinde Türkiye'nin her yerinde konserler verildi. Ancak bu olumlu hava uzun süre devam etmedi. Bir süre sonra grup elemanları arasında anlaşmazlık çıktı ve grup dağıldı. Daha sonra tekrar birleşme çabaları oldu, beraber bir şarkı daha yaptılar ama olumlu bir sonuç alınamadı.

Türkiye'deki MC'ler [değiştir]Mynax,Sagopa Kajmer , Kesit , West, Kabus , storr , Ceza ,A.P.O, Kolera , Raffine, Zet, Abluka Alarm , MT , FUAT , Sahtiyan , Emre , Mozole Mirach, Killa Hakan, Ayben, Sansar Salvo, Cash Flow, U.L.A.Ş, Da Poet, Sitem Depresif, Emir, Giyotin, Rap Angels,halil,musamettin, Raziel Nisroc, Despo, Rapozof, Esin, Patron, Karaçalı, İstanbul Attack(Ramiz, Kasırga, Timur, Fuchs), Derin Darbe, Kurşun, Funky c, Mafsal, Maltematik, İnzibat, Rahdan, Bektaş ve Sırtlan, Pit10, Tehdit, Charlie, Firar, Lendua, Alfa, Şeninşah, Saian, SperMan, 47, Sirhot, Erci-e, Taşkın, CINCI HOCA MC, Crime, Fieber, Aligatör, Ayaz Kaplı, Sir MC , Meşru , Erşah , CEB1R , CoLiBasiL , İkaz , DissPecT, İnfaZ, Nef'i, Melodiman, Mevtai, ParafeKad,İhtilal(hayki, kaplan, garez),Nefret,Soğuk Savaş, Gölge Karakan,Çözüm, İşaretçi,Toxin,Azra,GRMC, dj cihan, Ci pusat , model xl(yasin-evren), frekans , no-1 , efeflow , ekofresh , yunusemre,micrap(kerim), Jaschar,Roka

Türkçe Rap'e Ulaşmak
Cartel'in yakaladığı başarı sonrasında plak şirketleri yeni rap müzisyenlerinin peşine düşmüşlerdi. Ancak henüz yeni yeni yetişen gençler arasından, rap dünyasında "Wack Mc" denilen amatör rap müzisyenlerini bulabilmişlerdi. Bu müzisyenlere albüm çıkartan şirketler için sonuç oldukça vahimdi. Cartel yakaladığı başarıda bir ilktir. Birkaç plak şirketi aynı sonuçla karşılaşınca rap müzisyenleri için artık şirket bulmak oldukça zor olmuştur.ShoT The WacKss Boom Boom...
hadi bakayım rap severler göreyim sizi
[Linkleri görmek için üye olmalısınız...] ([Linkleri görmek için üye olmalısınız...])
[Linkleri görmek için üye olmalısınız...] ([Linkleri görmek için üye olmalısınız...])
^^**^^ÜYELER^^**^^

1.türkçe_rap
2.rico
3.cazablanka
4.yaren
5.kanarya07
6.GAME_Star
7.Rapunzel
8.sweet_witch
9...NMT...
10.kan_kraliçesi
11.Bahar5

rico
15.06.07, 09:57 AM
sagopa , bektaş ve sırtlan favorilerim..;);)

[K.m]MaJoR
28.07.07, 15:10 PM
sagopa

cash flow

sirmc

kuvvet mira

bular bel kemikleri zaten

yaren
26.08.07, 19:04 PM
haykiiisagopaaaakolera

kanarya07
14.10.07, 19:16 PM
:okey: sagopa koleraa kuvvetmiraa

kanarya07
06.11.07, 19:29 PM
sagopa kajmerin disslerini nasıl buluyorsunuz

GAME_star
21.01.08, 14:28 PM
saol güzel konu açmışın bu arada ekledim kendimi :)

Türkçe_Rap
21.01.08, 14:59 PM
kendi konunmuş gibi sorun değil :D

RapunzeL
03.08.08, 23:28 PM
Rap hastasıyım bende =) Sagopa Kajmer,Kolera,Mozole Mırach herşeyim =)

Türkçe_Rap
04.08.08, 11:04 AM
senide ekliyorum:x:

kan_kraliçesi
18.08.08, 12:36 PM
beni de ekleyin :D

mor_efsane
18.08.08, 12:50 PM
ben dilim ama eline saglik guzel konu acmissin

...NMT...
14.09.08, 22:26 PM
aşk olsun yaa yeşim böle konu açılırda ben üye olmasam olurmuu.nese ben kendimi eklerim

Sagopa Kajmer , Kolera , Raffine, Abluka Alarm, Mozole Mirach,Sitem Depresif,Cash Flow, İstanbul Attack(Ramiz, Kasırga, Timur, Fuchs) , Zet, MT , FUAT , Sahtiyan,, Derin Darbe, Kurşun, Funky c,

işte bunlar yaa adamlarım başka kimseyi dinlemem
ama takip ettiğim yolu sorarsanız sago ve kolo tabiki. kuvvetmira manyağıyım ben yaaa.adam, adam gibi adam ya.
o olmasa rapi sevmezdim belki

bahar5
15.09.08, 15:58 PM
beni de ekLe pLss bende Rap seveRim....

Türkçe_Rap
17.11.08, 19:32 PM
ben daaa yeni görüom sizi ekliyomm
Benim en çok sevdiğim başta MT sonra raffine cash,attack,sirhot bide şuan tek bunlarr