PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Monte Kristo Kontu

gunherdi
09.09.07, 18:06 PM
[Linkleri görmek için üye olmalısınız...] ([Linkleri görmek için üye olmalısınız...])

Yapım Yılı: 2001
Süre: ?

Oyuncular
James Caviezel
-- Edmond Dantes
Guy Pearce
-- Fernand de Mandego
Richard Harris
-- Farria
Dagmara Dominczyk
-- Mercedes
James Frain
-- Monsieur de Villefort
Michael Wincott
-- Dorleac
Albie Woodington
-- Danglars

Yönetmen
Kevin Reynolds

Senarist
Jay Wolpert

Yapımcı
Roger Birnbaum

Roman
Alexandre Dumas

KONUSU
Count of Monte Cristo, The - (Monte Kristo Kontu)

Monte Kristo Kontu aslında suçsuz yere hapse atılan ve daha sonra kendisine zarar verenlerden akıllıca intikamını almasını bilen bir adamın hikayesini anlatan bir Alexandre Dumas klasiği.

Edmond Dantes (Jim Caviezel) dürüst ve çalışkan bir denizcidir. Barış dolu bir hayat yaşamaktadır ve tüm planlarını güzel Mercedes'le (Dagmara Dominczyk) evlenmek üzere kurmuştur. Fakat Mercedes'le ilgili hayaller kuran bir kişi daha vardır, Edmond'un en yakın arkadaşı Fernand (Guy Pearce). Fernand amacına ulaşmak için en yakın arkadaşına bir oyun oynar ve onun hapse düşmesini sağlar. Edmond'un gittiği hapishane ise ülkenin en zorlu hapishanelerinden biri olan Chateau D'If'tir.

Edmond bir anda kendini kaçışın imkansız olduğu bu ada hapishanesinde bir kabusun ortasında bulur, ve bu kabusun bitmesi için daha 13 yılı vardır. Artık tek amacı bu yerden kurtulup hayatını mahvedenlerden intikam almaktır.

Hapishane arkadaşı Farria'yla (Richard Harris) imkansız denilen bir kaçışı başarırlar. Fakat Edmond ölmüştür çünkü o artık kendini intikamına adayan efsanevi "Monte Kristo Kontudur."

Hayattaki tek amacına ulaşmak için acımasız ve kurnaz planlar yaparak kendisini Fransız soyluları arasına kabul ettirir ve hedefine adım adım yaklaşır.

[Linkleri görmek için üye olmalısınız...] ([Linkleri görmek için üye olmalısınız...])

key_20
09.09.07, 18:08 PM
izlemedim ama vahşi bi filme benziyo:D

gunherdi
09.09.07, 23:53 PM
yok be vahşi degil durgun bi film
tamamen bi adamın intikamını anlatıyo
cok guzel film

Alim
13.09.07, 02:06 AM
süper bir film romandan uyarlama ben önce romanı okudum sonra filmi izledim tek kelime ile mükemmel:x:

gunherdi
13.09.07, 13:07 PM
kitap baya kalın ya okuncak gibi degil :D

birol_34
05.12.07, 11:39 AM
birol_bjk_5861@hotmail.com yarıdmlarınınz için şimdiden teşekkürler
SAYGILAR

erol23
15.02.08, 08:23 AM
saygılar film güzel ama linki nerde

AYGUNNN
15.02.08, 09:06 AM
güzel bir film intikam soğuk yenir kelimesini harfiyen anlatan süper bir romandan hikayenin kahramanınin tipik bir iyi adamdan intikam için yaşayan tehlikeli zeki ve kararlı bir şeytana dönüşürken bu adamdan her ne kadar hoşlansanız da intikam saplantısı üzerinizde örümcekler gezdiğinde hissettiklerinize benzer nahoş bir etki yapacak filmini görmedim.ama intikamın hedef kadar avcıyı yaraladığını bu kadar çarpıcı bi şekilde anlatan hikaye pek azdır

...NMT...
25.02.08, 22:01 PM
ben bunun kitabını okumuştum
ki ben pek sevmem kitap sevmeyi ama bu kitaba hayran kalmıştım gerçekten
harikaydı